Burn-out niet als ziekte erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)


De WHO meldde op 27 mei, dat burn-out een een ziekte is. Dit is een dag later gecorrigeerd. De WHO beschouwd een burn-out nu als een "werkfenomeen", een gevolg van chronische werkstress.

Overigens zal dit niet veel veranderen aan de behandeling, of het voorkomen van werkstress. In de DSM-5, het handboek van psychiatrische en psychologische aandoeningen, valt burn-out onder "adjustment disorders", ziekten die het gevolg zijn van problemen met het aanpassen aan je omgeving. Voor burn-out is dit een probleem van het aanpassen aan de omstandigheden op het werk, en wordt veroorzaakt door chronische werkstress.

Ook wordt binnen de DSM burn-out als een werk-gerelateerde ziekte beschouwd, net als bijvoorbeeld post-traumatische stress, depressie en angst.

Psychiaters hechten meer belang aan de DSM richtlijnen dan aan die van de WHO.Website van hoestresswerkt.nl is vernieuwd


De artikelen op de blog zijn nu makkelijker te vinden en we hebben een soort database toegevoegd, de stressbibliotheek. Daarin kunt u achtergrondinformatie vinden over de onderwerpen die we op de website beschrijven.
Hoestresswerkt heeft nu ook een Facebook pagina


De facebook pagina van Hoestresswerkt is te vinden op https://www.facebook.com/stressbiologie/

We geven hierbij niet alleen ons eigen nieuws over stress, maar we delen ook interessante artikelen over stress, vaak in het Engels.