Webinars en Seminars


Het doel van de webinars is om het actief gebruik van de informatie op de website en in het boek over werkstress te bevorderen, om daarmee stress te verminderen. Ze zijn daarmee echt een toevoeging aan wat we elders presenteren. We richten ons daarbij vooral op werkstress, maar op verzoek kunnen ook andere onderwerpen aan bod komen. Een webinar bevat een enerverende presentatie en biedt ruimte voor online discussie of een analyse van situaties uit de praktijk op de werkvloer. Het is dus interactief. Op verzoek kan ook een seminar op locatie gegeven worden. U kunt hierover contact met ons opnemen.

Beschikbare webinars


Werkstress en organisatie Het webinar behandelt methoden en ideeën om tot een manier van werken te komen waarbij stress voor een groot deel voorkomen kan worden. Het is gericht op leidinggevenden, maar ook werknemers zijn van harte welkom om het webinar bij te wonen en ideeën in te brengen.

Inschrijven kan binnenkort!

Persoonlijkheid en stress
Waarom raken sommige mensen makkelijk gestrest en anderen vrijwel nooit? Wat kunnen stressgevoelige mensen leren van mensen niet minder stressgevoelig zijn? Deze en andere vragen komen aan bod in het webinar “Persoonlijkheid en stress”. We laten de biologische basis zien van verschillen in stressgevoeligheid en geven aan hoe je persoonlijkheid van invloed is op je stresservaring. Het webinar is voor iedereen die wil weten waar stressgevoeligheid vandaan komt en wat je zelf kunt doen om je minder stressgevoelig te maken door te werken aan persoonlijke eigenschappen.

Inschrijven kan binnenkort!

De twee gezichten van stress
Stress heeft in de media een hele slechte naam gekregen. Maar weinig mensen weten, dat stress in de eerste plaats iets goeds is. Het geeft je namelijk de energie en concentratie om problemen op te lossen. Zonder stress lukt dit niet. Pas wanneer stress lang aanhoudt, krijg je problemen met je gezondheid. In dit webinar belichten we wat er tijdens stress precies gebeurt in het lichaam, en waarom stress tot ziekte en burn-out kan leiden. Het webinar is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig genoeg is om te weten wat stress met je lichaam doet, in goede en in slechte tijden.

Inschrijven kan binnenkort!